parkhotel-den-haag-special-offers

Park Hotel Geschiedenis

De geschiedenis van Park Hotel Den Haag

We voelen ons vereerd deel uit te maken van de lange, rijke geschiedenis van het gebouw waarin wij gevestigd zijn. We kunnen de geschiedenis van het gebouw terug traceren tot 1858, waarna het tot 1862 de jongensschool Openbare Lagere School Molenstraat is geweest. Tien jaar later werd het een speciale basisschool en middelbare school die driejarige cursussen aanbood.

Het verhaal neemt een verrassende wending in 1912, wanneer het gebouw Hotel Pomona wordt. Het gebouw was volledig eigendom van- en werd beheerd door vrouwen, een zeldzame stand van zaken voor die tijd. (Een leuk feit: een leerling van Hendrik Petrus Berlage, de uitstekende Nederlandse architect, ontwierp de trap.) Een jaar later zorgde het hotel voor behoorlijk wat opschudding in de stad door het allereerste vegetarische restaurant van Den Haag te openen. Het trok de grootste intellectuelen van destijds aan. Vlak na de Eerste Wereldoorlog ontmoetten de Britse filosoof Bertrand Russell en de Oostenrijkse filosoof Ludwig Wittgenstein elkaar daar om Wittgenstein’s eerste versie te bespreken van wat later Tractus Logico-Philosophicus zou worden: een van de belangrijkste filosofische werken van die eeuw.

In 1949 wordt Hotel Pomona omgedoopt tot Park Hotel en later in de jaren ‘60 worden Park Hotel en het naastgelegen Hotel de Zalm samengevoegd tot Park Hotel de Zalm.

In 1972 neemt Levi Lassen het hotel over en wordt het Park Hotel Den Haag. In 2010 wordt het gerenoveerd tot een hotel met 120 kamers om het bloeiende toerisme van de stad te huisvesten. Het hotel vierde op 12 mei 2012 het 100-jarig jubileum, een enorme mijlpaal voor het pand.

Sinds 2018 kunnen wij met trots zeggen dat Park Hotel Den Haag onderdeel is van Europe Hotels Private Collection. We kijken ernaar uit om nog veel meer mijlpalen met u te delen in dit historische pand.

MELD JE AAN VOOR HET LAATSTE NIEUWS, SPECIALS EN EVENEMENTEN